APITERAPIE SI ALIMENTATIE (MIEREA DE ALBINE, POLENUL SI PASTURA, CEARA DE ALBINE)

1. APITERAPIA

Imagini:


Explicatii:

Apiterapia foloseşte, încă din zorii istoriei, produsele stupului (miere, polen, ceară, propolis, lăptişor de matcă, etc.), în tratarea unei game largi de afecţiuni, care vizează întregul corp. Pe lângă apiterapie, astăzi se pune din ce în ce mai multă bază pe profilaxia (prevenirea) bolilor cu ajutorul produselor apicole, această tendinţă luând numele de apiprofilaxie (mai multe despre apiterapie).

2. MIEREA DE ALBINE (MIEREA DE FLORI, MIEREA DE MANA)

Imagine:


Explicatii:

Prin compoziţia sa, mierea naturală, posedă calităţi dietetice şi terapeutice demonstrate. Mierea de albine, reprezintă o soluţie concentrată de zahăr invertit natural, în care se mai află dizolvate o serie de substanţe deosebit de benefice sănătăţii omului. Din acest motiv, mierea nu decalcifiază ca alte produse zaharoase şi posedă o serie de virtuţi tămăduitoare (mai multe despre mierea de albine in apiterapie).

Vezi si:

Mierea ca aliment
Mierea – informatii nutritinale

3.  POLENUL SI PASTURA

Imagine:


Explicatii:

Polenul şi păstura, prin conţinutul mare de compuşi bio, se constituie în materii dietetice şi terapeutice deosebit de valoroase. În dozele recomandate, polenul şi păstura acoperă necesarul multor aminoacizi, vitamine şi minerale, chiar tratând carenţele acestora. De aceea, cele două produse apicole, sunt recomandate, în primul rând, în formele de carenţă proteică, fiind foarte utile în stadiul de denutriţie (mai multe despre polen si pastura in apiterapie).

4. CEARA DE ALBINE

Imagine:


Explicatii:

Ceara din stup, secretată de albine (ceara de albine), reprezintă materia primă necesară construirii pereţilor celulelor în care aceste insecte depozitează mierea (fagurii). Ceara de albine prezintă însuşiri emoliente, cicatrizante, silagoge (stimulent al salivaţiei), epilatoare, antiinflamatorii şi nutritive asupra tegumentului (mai multe despre ceara de albine).

You must be logged in to post a comment.